Over ons

Ik ben Stephan Bloemberg en woon in de Achterhoek. Ik ben een fanatieke fietser en heb een passie voor mountainbiken, cyclocross en gravel. Ook rij ik in de zomer veel op de racefiets. Zelf heb ik een wedstrijdlicentie in de sportklasse en rij voornamelijk wedstrijden op de weg. Dit jaar zou ik mijn eerste mountainbike wedstrijd rijden, tijdens de Montferland marathon. Maar helaas door alle perikelen en maatregelen zijn alle evenementen en toertochten in het voorjaar afgelast. Zelf rij ik op een Cube Reaction C:62 SL, carbon frame en een 1×12 Sram GX Eagle afmontage.

Na mijn voetbal ”carrière” ben ik begonnen met mountainbiken. Ik was direct verkocht en gezien mijn competitiviteit en sportieve mindset was ik direct bezig om beter te worden. Ik kwam er snel achter dat je voor het fietsen op een redelijk niveau een betere conditie nodig hebt dan in het voetbal. Maar ik was besmet met het fietsvirus en wilde hier graag meer van weten. In alle onwetendheid en enthousiasme had ik me ingeschreven voor een cyclocross wedstrijd bij ons in de buurt. Zonder al te veel techniek, kracht en conditie stond ik aan de start. Ik werd aan alle kanten voorbij gereden en het was ontiegelijk afzien. Maar ik finishte niet als laatste maar 17e van de 23 deelnemers. Naderhand wist ik dat er werk aan de winkel was, maar daar zag ik wel de uitdaging van in.

Naast het fietsen ben ik ook vader van 2 kindjes en woon samen in een klein dorpje dichtbij een bosrijke omgeving waar ik lekker los kan gaan met mijn hobby. Er is een mountainbike route op 2 kilometer afstand van mijn woning. Ik ben deze site begonnen om mijn ervaringen te delen over het mountainbiken, cyclocross en gravel. Ik ga testen uitvoeren met verschillende fietsen, materialen, kleding, accessoires en zal ook diverse tochten rijden en andere routes uitproberen. Heb je vragen of suggesties neem dan contact met me op. Wil je me volgen op Strava dan kan dat – Stephan Bloemberg – Gelderland

Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten en dat we zo onze gezamenlijke passie kunnen delen.

Mountainbiken & Natuurmonumenten

Ik wil ook nog graag een vermelding maken voor Natuurmonumenten. Ik rij altijd met een vignet en daarmee draag je ook je steentje bij aan behoud van de natuur. Het is een klein bedrag maar een groot gebaar. Er zijn genoeg verkooppunten waar je een vignet kunt kopen, of bestel hem op de website van natuurmonumenten.