Test Scott Scale RC 900 WC N1NO

Vandaag test ik de Scott Scale RC 900 WC N1NO, de fiets stuurt ontzettend licht en wendbaar dat is iets wat direct opvalt. De bedoeling van de test is om de voordelen van een 1×12 set-up te ervaren ten opzichte van een compact. Vanaf de eerste meters voelde de fiets aan als een solide mtb met veel capaciteit. Het is een fiets onder de magische 10 kg en je merkt dat elke trap raak is.

In het Montferland met de korte klimmen en uitdagende hoogteverschillen wordt de 1×12 serieus getest. Normaal rij ik met een compact dus ik wilde weten of ik niet te kort zou komen met de 1×12. Ik zou pas echt getest worden op Montferland Hill, een klim van 400 meter gemiddeld 7,3% stijgingspercentage. Na wat lekker gespeeld te hebben op de nieuwe single tracks kwam ik bij de beruchte klim aan. Eigenlijk verbaasde het me dat ik halverwege nog 3 keer kon terugschakelen, maar dat was niet nodig. Ik was al redelijk soepel aan het peddelen met de ovalen 34 tanden van Absolute Black voor en 50 achter. Met deze opstelling kun je echt gemakkelijk serieuze klimmen aan ook buiten Nederland.

Ook het gemak waar Sram mee schakelt is perfect, hij zoekt nergens en is elke keer raak. Nu is dit ook wel een dure en complete opstelling en mag je er ook wat van verwachten. Maar de Scott maakt het wel waar en het is een heerlijke fiets om mee te rijden.

Ik wil ook de Pirelli banden nog benoemen, wat een verademing is dat! Veel grip maar toch ook een snelle agressieve band, dikke pluim voor Pirelli. In combinatie met de carbon wielen en de tubeless uitvoering echt een winnaar.

Set-up

Afmontage: Sram 1×12 XX1
Banden: Pirelli Scorpion, voor ligt de Mixed Terrain, achter de Rear Specific
Voorvork: Fox Factory SC 32
Wielen: Scope carbon O2D
Prijs: € 6999,-

Einduitslag:
Scott Scale – 8,7
Sram XX1 1×12 – 9
Pirelli Scorpion – 8,6

Een speciale dank aan Bike Emotions in Beek die voor de test met de Scott Scale RC een fiets beschikbaar hebben gesteld. Wil je ook een fiets of materiaal aanleveren om te laten testen neem dan contact op.

Test Scott

Plaats een reactie