Tips voor onderhoud

Het is belangrijk dat alles goed en soepel werkt. Een schone fiets is een snelle fiets! Het kost alleen wel wat tijd, maar het is wel de moeite waard. Als jij je fiets goed schoonmaakt dan gaan je onderdelen ook veel langer mee. Hier volgen een aantal tips om je te helpen.

    1. Ketting smeren – Belangrijk is dat je de ketting eerst goed schoonmaakt voordat je hem met olie of wax insmeert. Olie op een smerige ketting maakt het probleem juist alleen maar erger.
    2. Gebruik niet te veel olie of wax – Neem er gewoon heel even de tijd voor en zorg er voor dat je elke schakel van je ketting een klein druppeltje geeft.
    3. Gebruik geen hogedrukreiniger – Pak gewoon een emmer met sop en een borstel. Een hogedrukreiniger is sneller maar je spuit ook al het olie en smeermiddel weg uit je lagers.
    4. Let op wat je allemaal op je fiets spuit – Je hebt een soort spraywax voor je frame, hartstikke mooi. Maar als dit op je remschijven komt is het dodelijk voor de grip van je remblokken. Altijd op een doekje spuiten en dan op je frame aanbrengen.

Plaats een reactie