IJzersterk richting het voorjaar

Wil jij knallen in het voorjaar, fitter zijn dan ooit of trainen voor wedstrijden? Dan zijn HIIT (High Intensity Interval Trainingen) de sleutel tot succes. De wintermaanden worden over het algemeen gebruikt om je duurvermogen te trainen, maar zo nu en dan interval tussendoor is juist goed om je lichaam te blijven prikkelen. Richting het voorjaar zul je steeds meer intervallen en de intesiteit gaan verhogen om zo naar je piek te werken.

Voor inspiratie kijk ik graag naar de pro’s zoals Nino Schurter, Mathieu van der Poel of Anna van der Breggen. De oefeningen die ze doen en de schema’s die ze afwerken zijn zeer waardevol. Je zult niet de wattages of snelheden halen, maar de oefenstof is goed te gebruiken voor alle type rijders. 

Door af te wisselen blijft het ook leuker. Alleen maar saaie duurtraining of telkens maar hetzelfde rondje gaat het vervelen. Daag jezelf uit en ga voor die technische klim die eigenlijk niet te doen is. Je zult verteld staan wat er allemaal mogelijk is zolang je het maar blijft proberen! 

Plaats een reactie