Maxxis Rekon Race

Test: Maxxis Rekon Race

Het is mooi weer dus de banden met het dikke profiel kunnen weer een tijdje de opslag in. Ik heb gekozen voor een snelle, maar betrouwbare band met toch redelijk wat grip. Zeker nu met het mooie weer en de droge ondergrond is het belangrijk goed te kijken wat bij je past.

Een hele snelle band zoals een Maxxis Aspen of een Schwalbe Thunder burt is wellicht niet geschikt voor een beginnende mountainbiker. Zeker op je voorwiel heb je weinig grip en moet je goed kunnen sturen met deze banden.

Ik heb nu gekozen voor de Maxxis Rekon Race 2,4 brede skinwall. Bij de Maxxis Rekon zijn de brede noppen in een L-vorm geplaatst en lopen ver door. Dit zorgt ervoor dat je maximale controle behoudt tijdens het maken van scherpe bochten op een droge, losse ondergrond. Om deze race-uitvoering nog iets sneller te maken dan de reguliere Rekon is er een lichtere rubbersamenstelling gebruikt en zijn daarnaast de noppen iets kleiner gemaakt.

Fieldtest

De wielen en banden zijn nu 2 maanden getest en hebben modder, los zand en snelle tracks gezien. Teveel modder is niet het favoriete onderdeel van deze band. Ik merk dat ik dan snel veel grip verlies, maar daarom is het ook een band voor de wat mooiere weersomstandigheden.

De Maxxis Rekon Race rolt heerlijk, je hebt weinig weerstand en kunt lekker speels de bochten door. Enige fout die ik heb gemaakt in het begin is toch iets teveel lucht in mijn voorband. Hierdoor merkte ik toch dat mijn voorwiel soms de neiging had weg te glijden in een snelle bocht. Nu rij ik voor met 1,5 bar en heb ik er vrijwel geen last meer van. Voorheen had ik ”stock” wielen van Fulcrum en daar konden geen 2,4 brede banden op. Nu met mijn nieuwe wielen (daar zo meer over) wel. En ik moet zeggen ik wil niet meer terug naar smallere banden, het bevalt echt heel erg goed. 

DT Swiss XR391 wielset

Ik wilde graag een upgrade en kwam in contact met Maarten van Revicycles. Nadat ik mijn wensen had doorgegeven en had aangegeven welk type rijder ik ben kwam hij met een voorstel.

Het mooie van Revicycles is dat je alles zelf kunt samenstellen. Ik heb gekozen voor de DT Swiss XR391 met DT Swiss 350 naven en DT Swiss Competition spaken voor stijve maar ook degelijke wielen die tegen een stootje kunnen. Ook kan ik nu bredere banden kwijt op deze wielen, dat was ook een pré. Na alles te hebben afgestemd heeft Revicycles de wielen in een kleine 2 weken opgebouwd (tubeless ready) en opgestuurd. Echt heel prettig ervaren en het is een mooie upgrade voor m’n fiets.

DT Swiss XR391

Blijvertje?

Dit zijn de 2e Maxxis bandjes die ik nu test, eerst de Ikon en nu de Rekon Race en ik moet zeggen dat Maxxis gewoon hele goede banden produceert. Ik kan er weinig op aanmerken. Enige nadeel van een snelle band is dat ze wel iets minder geschikt zijn voor de wat minder ervaren en minder technische rijders. Voor de beginners zou ik dan ook eerder een band aanbevelen met iets meer profiel om eerst eens te wennen aan het mountainbiken. Voor de wat gevorderde rijders en zeker die snel willen gaan is de Maxxis Rekon Race zeker een aanrader!