Fox Float 34 voorvork

Fox Float 34 voorvork

Fox heeft een geweldig assortiment aan voorvorken en is ook zeer geliefd bij een groot publiek. Onlangs heeft Fox een aantal modellen geüpgraded en naar eigen zeggen zijn de vorken nog beter, soepeler, lichter, hoge configureerbaarheid en capabel voor meerdere doeleinden. Je voorvork heeft veel te verduren en voor een goede mountainbike ervaring kan een goede of slechte voorvork je rit maken of breken. Een goede voorvork kan ontzettend veel rust en stabiliteit geven. Fox heeft een rijke historie, maar ze blijven ook ontwikkelen en dat zie je terug in de nieuwe modellen.

Lower leg bypass channels

Als een vork wordt samengedrukt, neemt het luchtvolume in het onderste deel af, waardoor de luchtdruk toeneemt. Dit effect kan het onbedoelde gevolg hebben dat het onmogelijk wordt om volledig gebruik te maken van de capaciteit van de veerweg. Fox heeft hiervoor bypass kanalen ontworpen in het onderste deel waardoor dit probleem aanzienlijk minder wordt. Ze verhogen aanzienlijk het luchtvolume in het onderste deel om zo de drukopbouw te verminderen. Een ander voordeel van deze kanalen is dat olie voor het onderste deel naar de bovenloop van de onderbenen wordt gecirculeerd, waarbij de rubberen ringen en bussen continu worden gesmeerd terwijl de vork wordt samengedrukt en zicht tijdens zijn beweging uitstrekt.

Lower leg arch

Lower leg arch

Stijfheid in verhouding tot het gewicht is de ultieme maatstaf voor fietsontwerp. Ingenieurs investeren talloze uren om elk grammetje materiaal te verdiepen in een poging om deze kritische verhouding te optimaliseren. De geheel nieuwe 34 trekt alles uit de kast, scheert elke mogelijke gram en zorgt ervoor dat de stijfheid of krachtvereisten van modern trailrijden niet in gevaar komen. 

Fox GRIP2

De GRIP2 demper bevat de gepatenteerde Variable Valve Control (VVC) technologie die externe fijnafstelling van de prestaties van de ophanging mogelijk maakt. 

Fox grip2
Fox EVOL

Float EVOL

Soepel en een lange levensduur, dat zijn een paar steekwoorden op de website van Fox. De EVOL Float in de 34er heeft een vergrote negatieve luchtveer om te helpen bij de ondersteuning van de middenslag. 

Een vork met 130mm travel weegt volgens Fox 1738 gram en hij is verkrijgbaar in de kleuren shiny orange en shiny black. Ze zijn te koop voor € 1299,-

Bron: Fox