Gezonde voeding en supplementen

Gezonde voeding en supplementen

Ik ben nu anderhalve week onderweg en heb een paar lekkere trainingen achter de rug. Zoals ik in mijn eerste artikel aangaf zou ik nog verder ingaan over voeding en het gebruik van extra eiwitten en supplementen. Ik heb eerder wat geschreven over eiwitten en spierherstel, lees het maar eens door. Voor nu heb ik specifiek producten gekocht die het beste geschikt zijn voor deze trainingen. Ik heb de volgende producten gekocht:

  • Whey Smart Protein (hoog eiwitgehalte en laag suikergehalte)
  • Eiwitrepen (laag suikergehalte en met veel vezels)
  • Electrolyte tabs Isotone sportdrank (mineralen, kalium, calcium, natrium, magnesium en tricalcium)
  • Multivitamine met vitamine D
  • Superfood muesli (goed gevarieerd met noten en diverse zaden)

Je kunt het nog uitbreiden met bijvoorbeeld creatine, maar daar heb ik nu bewust niet voor gekozen. Creatine heb ik in het verleden wel gebruikt en dit stimuleert de spieropbouw en zorgt voor meer explosiviteit. Creatine moet je eigenlijk wel zes weken achtereenvolgend gebruiken voor een optimaal resultaat en die tijd neem ik nu niet. Mocht je interesse hebben in de werking en het gebruik hiervan dan kun je voldoende informatie hierover vinden. Het is een stof die je lichaam zelf ook aanmaakt alleen niet in de hoeveelheid die je tijdens een kuur inneemt. 

De whey eiwitten komen in een poedervorm en deze vermeng ik met water in een shakebeker. Dit neem ik direct na een training en als het een hele zware training is geweest ook de volgende ochtend voor het ontbijt. De eiwitrepen kun je meenemen voor tijdens de rit of gewoon voor overdag als snack. De tabs gaan in mijn bidon en zijn lekker van smaak en zorgen voor een optimale voeding aan je spieren tijdens de inspanning. 

Eet gezond

Het is wel belangrijk dat de basis goed is. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat je een gevarieerd en gezond dieet moet hebben. Zeker als je veel sport is gezonde voeding erg belangrijk. Bij elke hoge inspanning zoals een intervaltraining, zware krachttraining of een lange duurtraining zakt je weerstand naar beneden. Het is daarom belangrijk dat je voldoende vitamine en mineralen binnen krijgt. Dit is ook de reden dat ik het hele jaar door multivitamine neem.

Zelf probeer ik veel af te wisselen, veel verse groentes te eten en niet elke dag vlees of in ieder geval niet te veel rood vlees te eten. Wij eten vrij veel broccoli dit is echt een supergroente. Broccoli heeft veel pluspunten en één daarvan is dat het een stofje bevat genaamd sulforafaan. Dit stofje helpt bij het reinigen van je longen het spoort bacteriën op en verwijderd deze. Dit stofje zit overigens ook in bloemkool. Daarnaast zit broccoli bomvol antioxidanten.