Sterk het voorjaar in

Wil jij knallen in het voorjaar, fitter zijn dan ooit of trainen voor wedstrijden? Dan zijn HIIT (High Intensity Interval Trainingen) de sleutel tot succes. De wintermaanden worden over het algemeen gebruikt om je duurvermogen te trainen, maar zo nu en dan interval tussendoor is juist goed om je lichaam te blijven prikkelen. Richting het voorjaar zul je steeds meer intervallen en de intesiteit gaan verhogen om zo naar je piek te werken.

Voor inspiratie kijk ik graag naar de pro’s zoals Nino Schurter, Mathieu van der Poel of Anna van der Breggen. De oefeningen die ze doen en de schema’s die ze afwerken zijn zeer waardevol. Je zult niet de wattages of snelheden halen, maar de oefenstof is goed te gebruiken voor alle type rijders. 

Door af te wisselen blijft het ook leuker. Alleen maar saaie duurtraining of telkens maar hetzelfde rondje gaat het vervelen. Daag jezelf uit en ga voor die technische klim die eigenlijk niet te doen is. Je zult verteld staan wat er allemaal mogelijk is zolang je het maar blijft proberen! 

Core-stability

Fietsen gaat niet alleen om goede benen, maar de rest van je lichaam heeft ook aandacht nodig. Door je middenrif te versterken krijg je een betere positie op de fiets. Een drie keer per week á 15 minuten core-stability training zorgt al voor een verbetering van je core. Je kunt dan denken aan de plank en zijwaartse plank, sit-ups en de brug. Als je deze oefeningen combineert met balans oefeningen dan ga je echt progressie boeken en dit ga je dan ook echt terug zien zodra je op de fiets zit.