Magura mountainbike

Het Duitse bedrijf Magura, vooral bekend van remsystemen introduceert een kabelloze oplossing voor je mountainbike. Na hun presentatie in het voorjaar van 2019 met een volledig geïntegreerd hydraulisch remsysteem, komen ze nu ook met een concept mountainbike voor productie. Zonder externe kabels geeft deze Magura Cockpit Intergration een super strak uiterlijk. Het ziet er niet alleen mooi uit het heeft ook een aerodynamisch voordeel en je kabels zijn minder vatbaar voor vuil en slijtage.

Magura kabelloos remsysteem
Strakke uitstraling!

De technologie

Deze techniek is natuurlijk al wel toegepast bij racefietsen maar in de mountainbike wereld is Magura de eerste. Ze maken gebruik van een cilinder die in het stuur zit, op de hoogte van de handgreep. Deze cilinder is vrijwel identiek aan de Magura MT series. Ze garanderen dan ook dezelfde remkracht en stabiliteit als de MT serie. De kabels lopen door het stuur via de stem naar beneden. Ook heeft Magura een Quick-link aansluiting voor de connectie van remkabel aan de cilinder. Dit zou onderhoud aan het systeem makkelijker moeten maken.

interne bekabeling Magura
Magura Cockpit Intergration (MGI)

Magura mountainbike (concept)

Momenteel gaat Magura het nieuwe remsysteem toepassen in een concept mountainbike die bijna klaar is voor productie. Het ziet er echt mooi uit en er is goed over het ontwerp nagedacht. De enige kabel die zichtbaar is loopt vanuit de onderkant van de stuurpen naar de voorvork toe. Voorlopig zal Magura het systeem in eerste instantie aanbieden aan zijn vaste partners. Volgens de makers zijn er nog geen plannen om het systeem los aan te bieden op de particuliere markt.

We kijken erg uit naar de eerste bevindingen van dit systeem en testen van de concept mountainbike. We zullen de ontwikkelingen dan ook op de voet volgen en melden zodra er nieuws is. Blijf ondertussen onze pagina in de gaten houden voor meer mooie ontwikkelingen.

Stephan – Offroadworld.nl