FTP verhogen

Leuk dat je me volgt hoe ik mijn FTP ga verhogen in een maand tijd. Het is belangrijk om een startpunt te hebben om te weten waar je staat en om achteraf te kunnen zien wat je hebt bereikt. Ik heb daarom een FTP test gedaan en mijn gewicht, vetpercentage en het percentage spiermassa vastgelegd.

Ik ben 1,86 lang en 36 jaar. Ik train c.a. 6 tot 8 uur per week. Naast de training op de fiets ga ik wekelijkse krachtoefeningen toevoegen aan mijn schema. Ook is het belangrijk om een sterk middenrif te te hebben, dus core stability zal zeker niet ontbreken.

Oké de FTP test zit erop, wat een martelgang is dat… Zeker binnen achter een laptop met virtuele fietsers om je heen. Maar, het is gedaan en een FTP van 260 is de uitkomst. Ik heb de laatste tijd wat minder vaak en constant getraind als voorgaande jaren, dus het getal is lager dan vorig jaar. Dat geeft wel ruimte voor verbetering. 

De bestelling voor de supplementen en spierherstellers is gedaan. Ik heb eiwitrepen, Whey eiwit shakes, isotonen tabletten en muesli besteld. Ik zal hier in een latere post verder over uitweiden. Het startschot is in ieder geval gegeven, we hebben een beginpunt op naar de volgende stap om mijn ftp te verhogen.