Cube Cross Race C:62 SL Teamline

Vandaag mochten we de Cube Cross Race C:62 SL Teamline aan de tand voelen, en dat is gelukt!

De Cube Cross Race, dat is het cyclocross model van de Duitse fietsfabrikant Cube. Je hebt al een aluminium instap variant van rond de € 1000,- euro. Maar het model wat wij hebben getest is de carbon C:62 SL Teamline uitvoering. In deze dikke uitvoering is hij te koop voor € 2499,- euro.

De fiets

Zoals gezegd is dit de carbon variant, hij weegt dan ook maar 8,2 kilo. Cube heeft deze fiets ontworpen om te racen. Deze set-up is dan ook uitermate geschikt om wedstrijden mee te rijden. Maar als dat niet je doel is kun je met deze fiets ook heel veel plezier hebben. De fiets is afgemonteerd met een 1×11 Shimano GRX groep. Deze groep is speciaal ontworpen voor cyclocross en gravel fietsen. De carbon crank is van het merk Easton, geen onbekende in de cyclocross wereld. Op alles aan deze fiets is op het gewicht gelet, type SL staat ook voor Super Light. Dit is ook weer terug te zien bij de wielen. De aluminium Evolution R32 Newman wielen zijn licht van gewicht maar wel stijf genoeg. De fiets van vandaag is uitgerust met de Schwalbe G-one gravel allround banden. Als je van plan bent om de fiets tijdens het cross seizoen te gebruiken zou ik je de Schwalbe X-one adviseren. Hiermee heb je meer grip en de X-one is meer geschikt voor het ruige werk.

Cube Cross C:62 composite
Hoogwaardig C:62 carbon

De test

Eigenlijk kan deze fiets alles, zand, bos, asfalt, klinkers, single tracks noem het maar op. Omdat de gravel banden erop liggen hebben we ook een lange rit gemaakt, c.a. 4 uur. Ook dat is geen probleem op de Cube. Het verschil met een echte gravel fiets is de geometrie en de kortere wielbasis. Hierdoor stuurt de Cross Race ook ontzettend scherp, hij is onwijs wendbaar. Ook is de crosser agressief, je accelereert gewoon makkelijk met dit ding. Ondanks dat het een echte volbloed crosser is kon ik er moeiteloos 4 uur op rijden.

Cube Cross Race SL
Mooie cleane uitstraling

Het is echt een genot om mee te rijden en persoonlijk hou ik wel van de kleurstelling van deze teamline uitvoering. Mensen kijken wel om als je voorbij komt, de fiets valt echt op. Cube heeft zijn best gedaan om de fiets strak te laten ogen. Het schakelen gaat ook geruisloos, je hoort niks en het is direct raak.

 

We hebben echt ons best gedaan om hem op alle vlakken aan de tand te voelen. Het is een allround fiets, maar hij komt echt tot leven als je hem lekker rond slingert in het bos. Het korte werk, scherpe klimmetjes en weer aanzetten. Daardoor zit ik echt met een glimlach op deze Cube. Wederom is het Cube gelukt een redelijk betaalbare fiets met hoogwaardige onderdelen op de markt te brengen.

Eindoordeel

Geslaagd! Deze Cube Cross Race C:62 SL Teamline is gewoon een topfiets. Hij is geschikt voor een breed publiek en doel. Gooi er andere bandjes op en je gaat lekker gravelen. Maar wil jij voor een podiumplaats gaan tijdens een cyclocross wedstrijd dan kun je deze fiets zeker gebruiken.

Beoordeling Cube Cross Race
4,5 ster voor de Cube Cross Race C:62 SL

Benieuwd naar andere tests? Check dan onze test en review pagina regelmatig voor nieuwe updates!